Kysymällä oppii nopeasti. Kysymme joka päivä itseltämme, voisimmeko tehdä asiat paremmin tai uudella tavalla – näin olemme toimineet jo lähes 100 vuoden ajan. Iän tuomalla viisaudella ja nuoruuden uteliaisuudella etsimme koko ajan uusia vastauksia. Entä sinä, mihin sinä haluat saada vastauksen?

Usein esitettyjä kysymyksiä

Millaisia uramahdollisuuksia BMW tarjoaa?

Meillä on monenlaisia upeita uramahdollisuuksia – rajat riippuvat sinusta itsestäsi. Yhteensä meillä on 18 erilaista roolia johto- ja asiantuntijatasolla. Etuna on myös mahdollisuus siirtyä myynnistä ja jälkimarkkinointiin ja toisinpäin.

 

Onko autoteollisuus liian ”likainen”, jotta se voisi toimia kestävän kehityksen mukaisesti?

Ei enää, sillä koko ala on ympäristöasioissa nykyisin erittäin tiukasti valvottua ja säänneltyä. Kierrätämme lähes kaiken säästääksemme luontoa ja resurssejamme sekä vähentääksemme päästöjä. BMW-konserni uskoo vastuullisuuteen ja sitoutuu siihen osana brändilupaustamme: kestävyys tarkoittaa tänä päivänä ensiluokkaisuutta.

 

Onko oltava autohullu jotta voi työskennellä teillä?

Ei toki, mutta onhan siitä apua, kun myyjänä räätälöit autoa asiakkaan tarpeiden mukaiseksi. Monista vaihtoehdoista oikean valitseminen ei ole helppoa. Samalla tavalla kiinnostus autoihin voi olla eduksi muissakin tehtävissämme. Mutta kaikkein tärkeintä on oikeanlainen persoonallisuus, me kyllä opetamme kaiken tarvittavan tuotteistamme!

Millaista autojen myynti todellisuudessa on – alasta liikkuu niin paljon ennakkoluuloja?

Autojen myynti voi olla mahtavaa työtä, jossa teet innolla bisnestä ja tapaat uusia ihmisiä, joille räätälöit upeita tuotteitamme. Silloin olet päässyt jo pitkälle. Mutta työ ei ole pelkästään ruusuilla tanssimista, sillä meillä on kovat myynti- ja tulostavoitteet.

Eikö menestys BMW:llä edellytä pitkää kokemusta autoalalta?

Toki alan kokemus on selvä etu. Onpa kokemus pitkä tai lyhyt, yritämme aina arvioida työnhakijaa hänen persoonallisuutensa kautta ja miettiä, millaiseen tehtävään hän meille sopisi.

Mikä on teille tärkeintä, kun valitsette tulevia työntekijöitä?

Osaamiseen perustuva rekrytointi antaa meille tietoa henkilökohtaisista ominaisuuksista ja kyvykkyydestä, joita pidämme yhtä tärkeinä – jos ei vielä tärkeämpinä – kuin haettavaan palveluun liittyvää kokemusta, erikoistaitoja ja tietoa.

Onko totta, että olette maailman ympäristöystävällisin automerkki?

Kyllä! Olemme voittaneet Dow Jones Kestävän Kehityksen Indeksin kahdeksan kertaa yhdeksän vuoden aikana. Tämä on kestävän tuotannon ja polttoainetta säästävien autojen ansiota. Meillä on jo kauan ollut markkinoiden tehokkaimmat moottorit!

Autoteollisuus vaikuttaa miesvaltaiselta, onko teillä kiinnostusta muuttaa sitä?

Uskomme naisten kyvykkyyteen, ja tilanteen muuttaminen on yksi suurimmista toiveistamme. Uskomme monimuotoisuuteen ja eri sukupuolten yhteiseen voimaan työyhteisössämme: siten puhuttelemme aiempaakin laajempaa asiakaskuntaa ja teemme asiakkaat vieläkin tyytyväisemmiksi.

Voiko BMW:llä työskennellä, jos ei ole aiempaa ammattikokemusta?

Haluamme monipuolistaa kokemuspohjaamme, tällä hetkellähän meillä on heikko vaihtuvuus eri tehtävien välillä. Näemme tämänkin mahdollisuutenamme vahvistumiseen, kun henkilöstömme kokemuspohja laajenee.